Provningar

Ordna en egen provning hemma med kompisgänget eller på arbetet med jobbarkompisarna!

I nära femton år drev Elisabeth Moglia en delikatessbutik i Enköping, och sedan 2022 driver hon ett chokolaterie med butik i Nyköping. Hon brinner verkligen för att få dela med sig av sin kärlek till ost och choklad och bjuder oss på en spännande resa i ostarnas eller chokladens värld.

Ostprovning

Det finns nästan hur många olika ostar som helst, och de görs på olika sätt och av olika sorters mjölk. Men hur går det egentligen till? Vad finns det för olika typer av ost och hur skiljer de sig åt? Varför ser hålen i ostarna olika ut? Och påverkar det smaken?

Allt detta och mer därtill går vi igenom på våra ostprovningar där vi inte bara smakar på mängder av ost, utan också får tips om vad som passar att äta och dricka till. Och vad som inte passar.


Pris ostprovning
1400:- + 95:-/deltagare (min antal 10 pers.)
Ev. lokalkostnad och reskostnader kan tillkomma.

Chokladprovning

Intresset för kvalitetschoklad blir allt större. Och när man en gång har upplevt skillnaden, kan man verkligen förstå varför.

Choklad har odlats sedan 600-talet, men det skulle ta ända till mitten av 1800-talet innan man började göra choklad så som vi känner den idag.

Kakaohalten spelar stor roll för smaken, men det gör också vilken typ av kakaobönor som används och var de har vuxit.

Under provningen får vi lära oss mer om chokladens historia och hur man gör choklad. Sedan kastar vi oss över provsmakningen där vi jämför choklad gjord av olika kakaobönor från olika tillverkare och lär oss skillnaden mellan vit, ljus och mörk choklad.

Pris
1400:- + 95:-/deltagare (min antal 10 pers.)
Ev. lokalkostnad och reskostnader kan tillkomma.

Kontakta oss redan idag

Skicka meddelande
803